Kompresör, genel olarak havayı sıkıştırarak hava basıncını artıran ve basınçlı hava üretimini sağlayan makinalardır.
Tek kademeli kompresörlerde hava emiş filtresinden temizlenerek geçen hava, emiş sübapları kanalı ile kompresör silindirine emilmektedir. Pistonun aşağı hareketi silindir içindeki havanın basıncının dışarıya oranla düşmesini sağlamakta ve bu durumda emme sübapı açılmaktadır.
Açık olan emme sübaplarından silindir içinde hava dolmaya başlamakta ve bu doluş piston alt ölü noktaya gelinceye kadar devam etmektedir.
Piston en alt noktaya gelip tekrar yükselmeye başladığında silindir içindeki havanın basıncı dışarıya oranla artacağından emiş sübapı kapatmakta ve silindir içindeki hava sıkışmaya başlamaktadır. Piston üst ölü noktaya yaklaştığında silindir içindeki havanın basıncı da dizayn edilen noktaya geleceğinden basınç sübapı açılarak basınç altındaki hava sisteme verilmeye başlanmaktadır.
Tek kademeli kompresörler normal olarak 7-8 bar basınca kadar havayı sıkıştırmaktadır. Basıncın daha yüksek istenmesi durumunda iki veya daha fazla kademeli kompresörler kullanılmalıdır.
Lupamat pistonlu kompresörlerinin temel yapısı aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır.
– Ana gövde
– Krank
– Silindir
– Biyel kolu
– Piston
– Segman
– Sübap
Lupamat pistonlu hava kompresörü endüstriyel kullanım için üretilmiş, düşük devirli, etkin bir soğutma ve yağlama sistemi içeren, kaliteli ve uygun malzemenin kullanıldığı üstün performanslı, uzun ömürlü, kullanım kolaylığı sunan ve endüstrinin her alanına yönelik olan kompresör çeşitlerindendir.
Bu özellikleriyle Lupamat pistonlu hava kompresörleri müşterilerine gerçekten problemsiz bir çalışmanın yanı sıra verimlilik ve ekonomi sağlar.
Lupamat pistonlu kompresör, ömür boyu kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. Lupamat pistonlu kompresör çeşitlerinde verimli bileşenleri kullanarak üstün performans ve servis kolaylığı sağlamaktadır.
Pistonlu kompresörde kullandığımız krank mili yekpare EN GJS-500-7, silindir ve gövde EN GJL-250 döküm malzemeden olup, yüzey gerilimleri alınmıştır.
Lupamat kompresör endüstrinin her alanında kullanıma uygun, düşük devirli üstün performanslı olarak üretilmektedir ve Lupamat pistonlu kompresörleriyle de müşterilerine en yüksek kalite ve performansı sunmaktadır.
Lupamat Booster Kompresör
Lupamat Booster kompresörleri, 7.5, 10 ve 13 bar’lık emiş basınç seçenekleri ve 40 barlık hava çıkış basıncıyla verimlilik ve ekonomi sağlar. PET şişe ve gıda sanayii üretiminde olduğu gibi diğer sektörlerde de kombinasyon bağlantısı ile en zor şartlarda sürekli çalışmasıyla kesintisiz hava ihtiyacını karşılamaktadır.
Lupamat’ın özel tasarladığı kompresör bloğu, maksimum verimlilik sağlayan uzun ömürlü konsantrik emme ve basma subapları bulunmaktadır.
Kompresör silindirleri ve krank mili bakım ve tamir işlerinde kolaylık sağlayan yekpare olarak Sfero dökme demir malzemeden dökülmüştür ve yüzey gerilimleri alındıktan sonra hassas toleranslarda islenerek, her parçası kalite kontrolden geçmektedir.
Ön astar boya işleminden sonra pistonların, silindirlere ve gövde üzerine montajı yapılmaktadır. Daha sonra sağlam bir şasi üzerine monte edilmektedir.
Gövde, silindirler ve üretilen basınçlı hava art soğutucu tarafından volandaki fan kanatçıkları aracılığıyla etkin olarak soğutulmaktadır.
Kompresör-elektrik motoru vasıtasıyla V-kayış tahriklidir. V-kayış gerginliği kolay ayarlanabilen gergi sistemi ile sağlanmaktadır. Kompresör tüm bileşenleri ile şasi üzerine monte edilmiştir.
Lupamat Booster Kompresör Özellikleri
– IE3 verimli elektrik motoru
– Kabinli ve kabinsiz tasarım
– Mikro işlemcili kontrol paneli (kabinli modellerde)
– Sıralı çalıştırma (opsiyonel)
– LKD Serisi Pistonlu Kompresör
Lupamat LKD serisi pistonlu kompresörler ömür boyu kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. En verimli bileşenleri kullanarak üstün performans ve servis kolaylığı sağlamaktadır.
Kullandığımız krank mili yekpare EN GJS-500-7, silindir ve gövde EN GJL-250 döküm malzemeden olup yüzey gerilimleri alınmıştır. Lupamat kompresörleri endüstrinin her alanında kullanıma uygun, düşük devirli üstün performanslı olarak üretilmektedir.
LKD Serisi Pistonlu Kompresör Özellikleri
– Düşük devirli
– Sınıfının en uzun ömürlü kompresörü
– IE3 verimli elektrik motoru
– Döküm gövde, krank mili ve silindir
– Özel soğutma sistemi
– Kolay bakım
– Enerji tasarruflu
– Benzin Motorlu Kompresör
Benzinli motorla tahrik edilen pistonlu hava kompresörü her koşulda herhangi bir güç kaynağından bağımsız olarak çalışabilmektedir. Pistonlu kompresör kullanım alanları olarak yol yardım araçları, servis araçları, bakım istasyonları gibi alanlar sayılabilir.
Pistonlu kompresör endüstrinin ve yan sektörlerin birçok noktasında yaygın olarak kullanılabilmektedir.
Benzin Motorlu Kompresör Özellikleri
– Benzin motorlu(ipli veya marş motorlu)
– Düşük gürültü seviyesi
– Servis kolaylığı, uzun ömürlü
– Düşük yakıt tüketimi
– Yüksek performans
Kompresör Periyodik Bakımı ve Kontrolleri
Kompresör bakımı, verimli ve sürdürülebilir bir üretim tasarımı süreci için önemli bir aşamadır. Kompresör bakımlarında sıklıkla, yağ, yağ filtresi, valf, separatör ve hava filtresi değişimi bakımları ya da düzenli temizlikleri yapılmaktadır. Pistonlu kompresör elementi dahilinde olan tüm ekipman ve ürünlerin periyodik kontrolü gerçekleştirilmelidir.
Lupamat’ın uzman personeli kompresör için en uygun periyodik takvimde gerekli olan kontrolleri gerçekleştirir ve bir kompresör gerekli olan bakım, parça değişikliği, yağ değişikliği önerilerini müşterilerine sunar.
Yağ, hava kompresörlerinde basınçlı havayı yağlamak, sızdırmaz hale getirmek ve ayrıca soğutmak için kullanılır. Kompresör yağ oranı dikkatle takip edilmesi gereken bir detaydır. Kompresör segmanlarında yağ miktarının azalması sonucu kompresör soğutucularında arıza oluşabilir. Böyle bir kompresör arızasına uzman personelin müdahale etmesi gerekir.
Kompresörün periyodik bakımına ve parça değişim periyotlarına dikkat edilmemesi arıza riskini artırır. Kompresör periyodik bakım süreci iyi yönetilirse ek maliyetlerin oluşması önlenir, üretim tesisiniz için uzun vadeli ve sürdürülebilir hizmet sağlanabilir.
Bir diğer önemli konu da kompresör periyodik testlere tabi tutulmasıdır. Testler sonucu gerekli görülürse parça değişimi yapılmalı ve bu parçalar orijinal Lupamat ürünleri olmalıdır.
Satış sonrası bakım hizmetleri ve yedek parça tedariği, kompresör gibi uzun vadeli bir yatırım için mutlaka dikkate alınması gereken bir faktördür. Dünya genelinde geniş bayi ve servis ağıyla Lupamat satış sonrasında ihtiyaç duyabileceğiniz yedek parça, bakım ve teknik destek hizmetlerini en uygun şekilde sunuyor.
Günlük, haftalık, aylık ya da 6 aylık olarak belirlenen aralıklarla yapılan muayeneler ile tüm bakım ve onarımlar kayıt altında tutulur ve böylelikle sorunlar büyümeden önlenmektedir.
Lupamat, müşterilerinin ihtiyacının giderilmesi ve müşterinin verilen hizmetten memnun kalması noktasında oldukça titizdir. Lupamat, tüm müşterileriyle uzun yıllar sürecek ilişkiler kurmayı hedefler, güvenilirlik, itibar, kaliteli hizmet gibi kavramlardan taviz vermeden müşteri memnuniyeti sürecini yönetmeye odaklanır.
Müşterisiyle ilk iletişim kurma anından ürün satışı ve teslimine, ürünün teslimatı ve satış sonrasındaki müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçlerde müşteride iyi bir intiba bırakmak ve çözüm odaklı yaklaşımlarla sonuca ulaşmak Lupamat’ın temel müşteri ilişkileri vizyonudur.